T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / ORHANELİ - Karıncalı İmam Hatip Ortaokulu

OKUL MESCİDİMİZ İBADETE AÇILDI

OKUL MESDİMİZ İBADETE AÇILDI.

Mescitler şüphesiz Allah'ındır. Öyleyse oralarda Allah'a yalvarırken başkasını katmayın." (Cin 18)

"Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır." (Tevbe 18)

a) "Kim Allah için bir ev inşa ederse (mescit yaparsa) Allah'ta cennet'te onun için bir ev yapar." (Buhari, Salat 65, Müslim, Mesacid 4)
b) "Bir kimse evine gelene nasıl ikramda bulunursa, Allah'ta evine (camiye) gelene özel ikramda bulunur. (Sahih-i Buhari Cilt 2, sayfa 625)
c) "Beldelerin Allah'a en sevimli yerleri mescitlerdir. Beldelerin Allah'a en sevimsiz yerleri de çarşı ve pazarlardır." (Müslim Mesacid, 288)
d) "Mescidler yeryüzünde Allah'ın evleridir. Gökteki yıldızların yer ehlini aydınlattıkları gibi, onlarda gök ehlini aydınlatırlar. (Heysemi, Mecmeuz-Zevaid 117)
e) "Bir kimsenin mescide alakasını görürseniz, onun mü'min olduğuna şehadet edin, zira Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor: "Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inananlar imar ederler." (Tirmizi, Tefsir, Sure 2. H. No 3092)
f) " Ben yeryüzü halkına azap etmeyi murat ettiğimde mescitleri inşa, tefriş, tamir ve tenvir edenleri, benim rızam için sevenler ve seher vakitlerinde istiğfar edenleri görünce onlara azap etmekten vazgeçerim." (İlahi Hadisler DİB. Yayınları Hasan Hüsnü Erdem 1982, Sayfa 28)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.01.2023 - Güncelleme: 14.01.2023 09:53 - Görüntülenme: 103
  Beğen | 9  kişi beğendi